Dintii aliniati incorect sunt periculosi pentru sanatatea intregii cavitati bucale si, in acelasi timp, aduc prejudicii de natura estetica. Unele dintre persoanele care se confrunta cu aceasta problema isi pierd increderea in sine, astfel incat viata sociala le este serios afectata pe termen mediu si lung.

Din fericire, medicina stomatologica a gasit solutiile optime pentru rezolvarea acestor probleme. Este vorba despre aparatele dentare, dispozitive cu ajutorul carora se aplica o presiune asupra dintilor pacientului, pentru a se obtine alinierea acestora in directia dorita, dupa un anumit timp.

In final, dintii vor fi aliniati corect si vor fi eliminate complet atat riscurile pentru starea de sanatate, cat si dezavantajele de natura estetica. Datorita progreselor tehnologiei si aparitiei unor modele de aparat dentar invizibil, disponibile si la Dental Premier, pacientul poate sa se simta confortabil cu modul in care arata inca din perioada in care urmeaza tratamentul. Iata unele dintre cele mai eficiente solutii aflate astazi la dispozitia pacientilor din Romania!

Aparat dentar invizibil Spark

Aceasta solutie moderna de indreptare a dintilor presupune purtarea de catre pacient a unui set de gutiere dentare transparent saptamanal, la indicatia medicului ortodont. La fiecare vizita la cabinet sunt primite cate 8 pana la 12 gutiere, astfel incat sa nu fie nevoie de vizite frecvente. Prin urmare, solutia este apreciata indeosebi de persoanele aflate in strainatate sau de cele care calatoresc mult.

Intregul proces este computerizat, astfel incat medicul ortodont poate sa deplaseze precis fiecare dinte cu ajutorul unui soft performant, pentru a obtine o aliniere perfecta din punct de vedere estetic, dar si o muscatura ideala. Pacientul poate afla de la inceput durata intregului proces si exista chiar posibilitatea de a i se prezenta o simulare video a fiecarui pas care va avea ca rezultat final indreptarea dintilor.

aparat dentar invizibil

Aparat dentar invizibil Invisalign

Ideal indeosebi pentru tinerii si adultii care doresc o metoda discreta de a elimina problemele care afecteaza zambetul si functionarea danturii, tratamentul Invisalign utilizeaza o serie de gutiere dentare transparente care sunt inlocuite la un interval mare de timp, mai precis o data la cateva luni.

Medicii recomanda purtarea gutierelor intre 20 si 22 de ore in fiecare zi, dar ele prezinta avantajul ca pot fi indepartate, la nevoie. Fiind personalizat, aparatul nu provoaca nici iritatii, nici inflamatia gingiei si, cu toate ca miscarea dintilor este foarte subtila, rezultatul obtinut este intotdeauna cel dorit.

Aparat dentar invizibil lingual

Efectele sunt aceleasi ca in cazul unui aparat clasic, insa prezinta marele avantaj de a nu fi expus in momentul vorbirii. Acest beneficiu major se datoreaza faptului ca partea metalica este plasata nu pe suprafata exterioara, ci pe cea interna a dintilor, deci nu poate fi vazuta din exterior.

Sistemul se dovedeste ideal pentru tratarea dintilor inghesuiti, pentru reducerea distantelor anormale dintre dinti, precum si pentru corectarea malocluziilor si a malpozitiilor, indiferent de proportiile lor. Pretul unui astfel de aparat dentar invizibil este, de asemenea, avantajos, comparativ cu alte dispozitive similare.

Astfel, tehnologia de ultima ora si pregatirea specialistilor in ortodontie te ajuta sa zambesti din nou cu deplina incredere in sine, cu efecte pozitive majore asupra vietii sociale!