DentoCare

Medicii stomatologi sugerează aplicarea de fațete pe dinții pacientului dacă aceștia sunt decolorați permanent, există goluri mari între ei sau sunt inegali. Fațetele sunt sub formă unui înveliș subțire de porțelan care sunt atașate permanent de dinți cu ajutorul unui dentist. Au o grosime mică – maximum 1 mm. Ele sunt utilizate în general pentru a elimina defectele estetice la pacienți.

Datorită fațetelor, poți schimba forma și culoarea dinților într-un mod minim invaziv. Acestea sunt utilizate pentru a corecta poziția dinților prin selectarea grosimii corespunzătoare a fațetelor. Din păcate, fațetele nu pot fi folosite ca alternativă la îngrijirea dinților. O igienă adecvată a gurii este întotdeauna necesară pentru ca suprafața dinților să nu dezvolte bacterii cauzatoare de boli. De aceea, este recomandat să te speli pe dinții de cel puțin două ori pe zi.

Fațetele dentare nu vor înlocui niciodată tratamentul ortodontic. Cu toate acestea, dacă vrei să deschizi culoarea dinților și să obții un aspect impecabil al acestora, fațetele sunt perfecte în acest scop.

Dinții frumoși și uniformi sunt mândria fiecărui zâmbet. Din păcate, natura nu i-a înzestrat pe toți cu o astfel de dentiție. Așadar, oamenii se luptă cu îngălbenirea, placa, tartrul, mușcătura strâmbă sau cu numeroase boli ale dinților și gingiilor, care le afectează negativ estetica. Astfel de defecte sunt comune nu numai oamenilor obișnuiți, ci și vedetelor. Acestea din urmă trebuie însă să arate întotdeauna perfect, motiv pentru care decid, chiar și la o vârstă foarte fragedă, să urmeze tratamente în domeniul stomatologiei cosmetice. Printre acestea se numără instalarea de fațete ceramice. Acest tratament are ca rezultat un zâmbet frumos și dinți albi, uniformi. Totuși, astfel de tratamente sunt asociate cu durerea? Sunt efectuate sub anestezie locală sau generală?

Tratamentul de bază al stomatologiei cosmetice

În timp ce chirurgia plastică sau medicina estetică în general, vizează eliminarea diferitelor tipuri de defecte de frumusețe, stomatologia cosmetică se concentrează doar pe probleme legate de cavitatea bucală și își propune să obțină dinți albi și uniformi.

Una dintre procedurile de bază care sunt efectuate ca parte a stomatologiei estetice este procedura de instalare a fațetelor ceramice. Este practic foarte simplu, deoarece constă în lipirea de suprapuneri ceramice pe suprafața dintelui. Fiecare fațetă este o placă foarte subțire din material ceramic durabil. Acestea sunt recomandate persoanelor care au dinți inestetici – dinți galbeni sau maronii, goluri mari între dinți sau dinții sunt neuniformi. Fațetele sunt așezate pe dinții frontali ai maxilarelor superioare și inferioare pe partea exterioară. Datorită lor, zâmbetul este plin și frumos, iar pacientul nu trebuie să-și facă griji cu privire la decolorarea dinților.

Majoritatea defectelor estetice ale dinților pot fi eliminate cu succes prin utilizarea fațetelor. Cu toate acestea, nu pot fi utilizate dacă pacientul suferă de o boală a gingiilor, de exemplu, parodontita sau dacă smalțul este grav deteriorat ori dinții sunt măcinați. De asemenea, trebuie să se țină cont și de tot ceea ce este legat de pret fatete dentare, căci nu este o procedură foarte ieftină, chiar dacă beneficiile sunt numeroase.

Doare aplicarea fațetelor dentare?

Majoritatea pacienților, înainte de a decide să pună fațete și ajung la clinica Dentocare Bucuresti, se întreabă dacă o astfel de procedură este dureroasă. Poți sta liniștit, pentru că lipirea furnirurilor nu dăunează deloc. Înainte de a le aplica pe partea exterioară a dintelui, dinții pacientului trebuie să fie bine curățați. Apoi, dinții sunt șlefuiți ușor, ceea ce se face sub anestezie locală.