Balonul gastric este o opțiune populară de slăbire pentru femeile sau bărbații care se luptă cu excesul de greutate și doresc să obțină o pierdere durabilă în greutate, fără a se supune unei intervenții chirurgicale. În acest articol, vom aborda câteva întrebări frecvente despre balonul gastric – o soluție tot mai populară și în România.

Ce este un balon gastric?

Un balon gastric este un balon realizat din material sintetic, sigur pentru organism (precum poliuretanul) care este plasat în stomac (prin înghițire) și umplut cu lichid pentru a reduce cantitatea de spațiu disponibil în stomac. Acest lichid nu va dăuna sub nicio formă, având o formulă specială. Capacitatea astfel redusă a stomacului va duce la senzații de sațietate și la diminuarea apetitului, ce va ajuta la îndeplinirea scopului final – pierderea în greutate.

Cum se efectuează procedura cu balonul gastric?

Procedura cu balonul gastric este de obicei efectuată în ambulatoriu. Dacă până acum pacienții erau sedați în timpul procedurii iar balonul dezumflat era introdus în stomac prin gură folosind un endoscop, azi lucrurile sunt mult mai simple și mai atractive. Balonul gastric Allurion este primul balon gastric care se înghite și nu necesită proceduri chirurgicale sau anestezie.

  • Capsula se înghite ușor, sub atenta observație a unui cadru specializat.
  • Aflată în stomac, aceasta se desface și se transforma într-un balon ce va fi umplut cu 550 ml de lichid (acest proces se întâmplă printr-un cateter care rămâne atașat de balon în acest moment, și care va fi detașat ulterior, după ce medicul se asigură că balonul este plasat așa cum trebuie).

Întreaga procedură durează de obicei aproximativ 20 de minute.

Cât timp rămâne balonul gastric acolo?

Balonul Allurion rămâne în stomac în jur de 16 saptamani, timp în care pacientul este într-un proces continuu de slăbire. Din fericire, acesta nu trebuie înlăturat cu un endoscop – o parte din învelișul balonului se topește, lichidul se golește, iar membrana balonului este eliminată natural, prin scaun.

Cât de mult mă pot aștepta să slăbesc cu balonul gastric?

Numărul de kilogram variază de la persoană la persoană și depinde de diverși factori, inclusiv de greutatea inițială a pacientului, dieta și obiceiurile de exerciții fizice. În medie, pacienții se pot aștepta să piardă 10-15% din excesul de greutate în perioada de șase luni. Cu două baloane consecutive, numărul se poate dubla.

Oricine se califică?

Programul de slabire cu balon gastric Allurion poate o soluție eficiență pentru pacienții cu IMC de peste 27, dar și pentru cei cu obezitate morbidă (cu IMC=50-60) înainte de intervenția chirurgicală cu gastric sleeve sau bypass gastric, pentru pregătirea dinainte de aceste intervenții chirurgicale.

Care sunt riscurile potențiale și efectele secundare ale procedurii cu balon gastric?

Procedura cu balonul gastric este în general considerată sigură, dar există riscuri potențiale și efecte secundare, inclusiv greață, vărsături, dureri abdominale și reflux acid.

Cum este procesul de recuperare după procedura cu balonul gastric?

Nefiind o procedură invazivă, pacienții se pot întoarce acasă în aceeași zi și își pot relua activitățile normale fără probleme. Cu toate acestea, vor trebui să urmeze o dietă specială în primele câteva săptămâni pentru a permite stomacului să se adapteze cu balonul Allurion.

În concluzie, balonul gastric este o opțiune de slăbire sigură și eficientă pentru femeile sau bărbații care se luptă cu excesul de greutate și doresc să obțină o slăbire de durată, fără a trece printr-o intervenție chirurgicală.

Descoperă câteva dintre poveștile de succes Allurion din întreaga lume și stabilește o consultație gratuită cu un consilier profesional, la www.balonslabire.ro!