Când iarna lovește și temperaturile scad, atenția se îndreaptă asupra modului în care ne vom încălzi casele. Și dilema: mergi opțiunea ieftină, rapidă și te duci la magazine pentru a ridica un încălzitor electric pe loc? Sau investiți în ceva mai eficient și permanent ca un aparat de aer condiționat cu ciclu invers? Comparăm cele două opțiuni.

Costuri și instalare inițiale

Este un câștig pentru încălzitorul electric portabil în ceea ce privește confortul și costurile inițiale. Fără instalare necesară, disponibilitate largă și prețuri începând de la aproximativ 30 USD, sunt cu siguranță o soluție rapidă și ușoară atunci când atingeți frigul.

Pe de altă parte, aparatele de service aer conditionat cu ciclu invers pot costa mii de dolari pentru cumpărare și instalare.

Dar care dintre ele este în cele din urmă mai ieftin?

Aparatele de aer condiționat cu ciclu invers sunt câștigătoare atunci când vine vorba de economisirea de bani mari la facturile de energie. Sunt minunate pentru încălzirea spațiilor mari în plan deschis, cum ar fi o cameră de zi combinată și o zonă de bucătărie și, deoarece consumă mai puțină energie, în cele din urmă sunt mai bune pentru mediu.

Un avantaj suplimentar al unui aparat de aer condiționat cu ciclu invers este că te va răcori și în lunile calde.

Încălzitoarele electrice portabile sunt ideale pentru spații mici pentru perioade scurte de utilizare. Sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru chiriașii sau proprietarii de apartamente cu straturi, care ar putea să nu poată instala aer condiționat. Afla dacă tu poți monta aer conditionat în vasa ta cu ajutorul echipei de la service aer conditionat suceava.

Dar aceste tipuri de încălzitoare nu sunt eficiente din punct de vedere energetic și se pot scumpi. Probabil veți vedea o creștere a facturilor de energie, mai ales dacă folosiți mai multe încălzitoare în camere diferite.

De fapt, un încălzitor electric portabil poate costa în medie de trei ori mai mult decât un aparat de aer condiționat cu ciclu invers (bazat pe încălzirea a șase ore pe zi timp de 12 săptămâni într-o iarnă moderată).