Aparatul de cafea cu capsule este de departe cel mai raspandit si utilizat tip din Romania Marele sau succes se datoreaza randamentului maxim cu efortul minim sau posibilitatii de a obtine o cafea excelenta, cu o utilizare si intretinere simpla si rapida. De fapt, cu acest aparat este suficient sa introduceti capsula, sa apasati un buton si cafeaua este gata. Poti alege mai multe modele de espressoare cafea din care il poti alege pe cel potrivit.

Avantaje

In plus fata de usurinta de utilizare, aparatele de cafea cu capsule sunt, de asemenea, foarte simple de curatat, ocupa de obicei putin spatiu, sunt destul de ieftine de cumparat si au de obicei un design foarte precis. Capsulele ofera cateva avantaje specifice. Acestea din lista de mai jos sunt motivele pentru a alege espressoare de cafea cu capsule. Acestea de fapt:

  • Acestea va permit sa variati cu usurinta marci si gusturi foarte diferite;
  • Fiind o singura doza si sigilata, cafeaua este deja dozata si ramane mereu proaspata;
  • Sunt de unica folosinta si, prin urmare, foarte usor de gestionat.

Aceste aspecte trebuie cantarite de cei care se intreaba daca o masina cu capsule sau o masina cu capsule este mai buna.

Masini de cafea espresso

Piata aparatelor de cafea espresso s-a dezvoltat pentru a satisface nevoia de a avea un espresso la fel de bun acasa ca la bar. Sistemele care folosesc masini de cafea sunt de trei tipuri: cafea in capsule, boabe de cafea (masini automate) sau pastai si cafea macinata (masini manuale). In cazul boabelor, consumatorul poate crea amestecul pe care si-l doreste, combinand boabe de diferite calitati. Capsulele si pastaile, practice si rapide, ofera comoditatea de a avea disponibile doze de cafea preambalate. Daca da, puteti prepara si alte bauturi sau puteti incalzi apa si lapte cu distribuitorul de abur. Cu toate acestea, nu toate aparatele de cafea au aceste caracteristici suplimentare. Nu in ultimul rand, este bine sa fiti atenti la dezordinea pe care o poate provoca dimensiunea aparatului, deoarece aparatul de cafea este adesea asezat stabil pe blatul de bucatarie, astfel incat acesta sa fie intotdeauna disponibil.

Masini care utilizeaza capsule

Sunt aparate usor de utilizat, practice si curate. Capsulele sunt capabile sa pastreze cel mai bine proprietatile cafelei, impiedicand aceasta sa intre in contact cu aerul. Tot din acest motiv, calitatea espresso-ului obtinut cu capsulele este in general ridicata. Unele aparate de cafea cu capsule pot prepara si alte bauturi: ciocolata, cappuccino, ceai, ceai de plante.

Motivele marelui sau succes

Aparatele de cafea cu capsule sunt de departe cel mai bine vandut si cel mai iubit model de consumatori. Acest lucru se datoreaza cu siguranta confortului lor mare si usurintei de utilizare. Exista diferite modele de capsule, dar cele mai raspandite si utilizate trei sunt:

  • Nespresso;
  • Nescafé Dolce Gusto;

Aceste trei capsule diferite nu pot fi folosite niciodata in interiorul aceluiasi aparat de cafea, deoarece difera ca marime si forma. In orice caz, insa, aceste tipuri sunt insotite de multe marci care produc capsule universale si compatibile. Deseori acestea sunt fabricate si de prajitori artizanali, prin urmare acest tip de aparat de cafea permite iubitorilor sa incerce cafele foarte diferite, cu gusturi si arome foarte particulare si deseori pretioase.