Olla

Florile reprezintă simbolul primăverii și sunt folosite în mod tradițional și de sărbătoarea Paștelui, ocazie în care buchetele de flori pot fi oferite unui prieten sau unei persoane dragi că o modalitate de a sărbători învierea lui Hristos. Poți adăuga o cutie specială de ciocolată pentru a completa cadoul tău de Paște și a îndulci și mai mult această dată atât de așteptată de creștinii din întreaga lume.

Tradiții populare de Paște

De-a lungul secolelor, o mulțime de tradiții populare legate de Paște s-au răspândit în întreaga lume. Multe dintre ele sunt încă practicate, cum ar fi vânătoarea de ouă. Vânătoarea de ouă de Paște este populară printre copiii din Statele Unite. Unele surse o citează pe Prima Doamnă Lucy Hayes, soția Președintelui Rutherford B. Hayes, în calitate de creator al primului eveniment anual de vânătoare de ouă de Paște.

Ca și tradițiile, florile au și ele o semnificație specială în sărbătorile de Paște, iar dintre toate, dorim să evidențiem Crinul. „Uită-te la Crinii de pe câmp” este un fragment dintr-un discurs rostit de Isus în timpul Predicii de pe Munte și relatat în Evangheliile după Matei și Luca (Matei 6:25-34 și Luca 12:22-32).

În această predică, Isus a spus: „Nu vă faceți griji pentru viața voastră. Nu este viața mai mult decât mâncarea și trupul mai mult decât îmbrăcămintea? Dacă Dumnezeu îmbracă astfel iarba câmpului, care astăzi este vie și mâine se aruncă în cuptor, nu vă va îmbrăca cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? … Și în ceea ce privește îmbrăcămintea, de ce ești îngrijorat? Uită-te la crinii câmpului, cum cresc ei; nici nu lucrează, nici nu țes; căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra.”

Fiind menționată de Isus, floarea crinului s-a consolidat de-a lungul secolelor ca fiind floarea preferată a Lui și reprezintă simbolul suprem al Paștelui creștin. Cu toate acestea, alte flori care înfloresc la începutul primăverii sunt, de asemenea, considerate favorite pentru sărbătorirea Paștelui în multe țări europene. În continuare vom vorbi despre unele dintre cele mai populare flori și semnificațiile lor comune pentru a vă ajuta să decideți ce să oferiți de Paște.

Crinii

Crinul alb este considerat o floare de Paște foarte tradițională și așa cum a fost menționat de Isus, reprezintă speranța și dragostea, divinitatea și puritatea. Prin oferirea unui crin transmiti că ești fericit să ai acea persoană prezentă în viața ta. Pentru că a fost menționată în Predica de pe Munte de către Isus, este considerată și o floare sfântă pentru catolici.
Pe Olla puteti gasi aranjamente florale deosebite, din crini, pe care sa le oferiti cu ocazia acestei speciale sarbatori.

Narcisele

Narcisa este una dintre primele flori care înflorește primăvara și simbolizează renașterea, noile începuturi și viața veșnică. Oferirea unui buchet de narcise înseamnă că ai mult respect pentru persoana căreia îi oferi acest cadou. Cu cât sunt mai multe narcise în buchetul pe care îl oferiți, cu atât considerația este mai mare față de destinatar. În Germania, narcisele sunt cunoscute sub numele de clopote care anunță Paștele.

Lalelele

Lalelele sunt, de asemenea, unele dintre florile care înfloresc devreme primăvara iar această renaștere timpurie este legată și de înviere. Lalelele transmit bucurie, viață nouă și culori noi pentru zilele fierbinți care urmează.