In legatura cu propria stare de sanatate, nu poate fi vorba de a face economii sau de a alege orice altceva in afara de cel mai bun tratament. Pentru persoanele care, indiferent de motiv, au pierdut unul sau mai multi dinti, un implant dentar – ca pret, proceduri si beneficii – reprezinta, in mod categoric, solutia optima.

Implant dentar pret – ce anume il influenteaza?

Costurile depind de mai multi factori, fiind diferite de la un caz la altul, potrivit specialistilor Dental Premier. In principiu, se aplica urmatoarea formula de calcul: costul implantului propriu zis = pretul bontului protetic + pretul coroanei dentare care se fixeaza prin bontul protetic, prin cimentare sau insurubare.

In anumite cazuri insa, aceasta formula de baza trebuie completata cu costurile care decurg din necesitatea de a efectua diferite analize si investigatii radiologice suplimentare, precum si a unor interventii de care au nevoie pacientii cu un coeficient redus de densitate osoasa. Ele afecteaza un implant dentar ca pret, insa au meritul de a permite efectuarea interventiei in cele mai bune conditii si de a garanta rezistenta lucrarii pentru o perioada indelungata de timp.

Materialele utilizate pentru bonturi si pentru proteze reprezinta un alt element de care trebuie tinut cont. Medicul specialist va recomanda mai multe variante de material, fiecare dintre ele compatibil 100% cu organismul uman, iar pacientul va lua decizia finala.

Un alt factor esential este reprezentat de localizare. Mai precis, implanturile din zona dintilor din fata costa mai mult, deoarece sunt folosite elemente personalizate, pentru un aspect cat mai satisfacator. In schimb, un tratament efectuat in zona dintilor din spate genereaza costuri mai mici, deoarece in acest caz poate fi folosita o coroana cu mai putine elemente standardizate, deci mai putin costisitoare.

implant dentar pret

Beneficiile tratamentului

Cand judeci un implant dentar ca pret, nu trebuie sa tii cont numai de suma efectiva investita, ci si de toate beneficiile pe care le aduce acest tratament, pe termen scurt, mediu si lung.

Din punct de vedere al starii de sanatate, avantajele sunt majore si evidente. In primul rand, este evitata producerea a doua fenomene cu un potential profund daunator, care apar atunci cand in cavitatea bucala exista un spatiu gol. Este vorba despre migratia dentara si despre resorbtia osului maxilar. Ambele afecteaza cavitatea bucala in ansamblu si pot duce la aparitia cariilor, la parodontoza si chiar la probleme de digestie, care vor fi evitate datorita inserarii unui surub ce tine locul radacinii dintelui.

Avantajele de natura estetica sunt la fel de importante, deoarece contribuie major la cresterea increderii in sine si la imbunatatirea vietii sociale a pacientului. Acesta va putea sa zambeasca si sa vorbeasca din nou fara grija ca ar oferi o impresie dezagreabila. De asemenea, efectele benefice se resimt si in ceea ce priveste fizionomia si capacitatea de a pronunta corect toate sunetele.

Cand calculezi beneficiile unui implant dentar, ca pret si nu numai, exista inca un aspect de care trebuie tinut seama: toate avantajele amintite – si inca multe altele – sunt valabile pe o perioada indelungata de timp, de mai multe decenii sau chiar pentru intreaga viata.

Platesti o singura data, te bucuri de sanatate deplina si de un zambet frumos pe termen lung si foarte lung!