Pixelii sunt punctele care alcatuiesc ecranul vostru. Cu cat ecranul este mai mare, cu atat este nevoie de mai multi pixeli. Cu cat este mai clara, cu atat are mai multi pixeli! Aceasta se numeste definitia sa. In mod similar, cu cat pixelii sunt mai mici, cu atat imaginea este mai clara: aceasta se numeste rezolutie. Pe dab-it.ro poti gasi mai multe tipuri de monitoare refurbished care sa raspunda cerintelor tale.
Cum ramane cu raportul de aspect?
Formatul reprezinta forma ecranului vostru: patrat, dreptunghi. Fie ca este vorba de filmele voastre sau de lucrul cu mai multe ecrane, formatul va ofera multe posibilitati! De la istoricul „4/3” al ecranului catodic, trecand prin 5/4, putin mai lat, 4/3 al anilor 2000, aproape de 16/9 al televizorului HD (1920 x 1024 pixeli), sau chiar noile formate pentru a va imparti (taia) ecranul in doua sau pentru a va arunca in jocuri cu un ecran curbat, cum ar fi 21/9. Depinde de voi sa alegeti formatele cele mai comune (si deci mai ieftine) sau cele mai potrivite pentru utilizarea voastra!
Ia cea mai buna decizie
Da, rezolutia este importanta, si chiar mai mult decat pentru un televizor: vizionare de aproape, surse video 4K mai accesibile, optimizarea puterii grafice. Un monitor de PC este locul ideal pentru Very High Definition (chiar daca ar trebui sa spunem Very High Resolution, dar nu conteaza).
Totul este o chestiune de alegere: mai ieftin, mai precis, mai frumos? 4K, cunoscut si sub numele de Ultra HD (3840 x 2160 pixeli), ofera peste 8 milioane de pixeli, ceea ce inseamna de 4 ori mai mult decat Full HD (1920 x 1080). Atentie: in ciuda ajustarii automate, o rezolutie foarte mare pe un ecran mic nu numai ca va fi inutila, dar va fi si neplacuta, deoarece afisajul va fi foarte mic!
Alege confortul in primul rand!
- CPU
Tehnologia este buna. Dar sa te simti confortabil este mai bine! Pentru a alege un ecran bun, nu uitati de modul in care lucrati, va jucati, de mediul in care va aflati, pe scurt, de nevoile voaste! Pentru ca, pentru tine, „optiunile” nu sunt intotdeauna optiuni… iar absenta lor ar putea face ca experienta ta sa fie laborioasa.
- Luminozitate:
Luminozitatea unui monitor este adesea intre 250 si 400 cd/m², in timp ce un bec clasic mic este de aproximativ 120 cd/m². Esential daca lucrati intr-o camera luminoasa, alegeti si un panou mat sau anti-reflexie pentru un confort si mai mare in conditii de lumina puternica.
- Timp de raspuns:
O fantezie pentru toti jucatorii, cu cat numarul este mai mic cu atat mai bine! Cei mai putin pretentiosi se pot descurca totusi cu 6 ms (milisecunde)… Dupa ce la inceput se calcula de la „negru la negru”, producatorii numara din ce in ce mai mult de la „gri la gri”, dand iluzia unor cifre mai bune…
- Hertz (Hz):
Frecventa de afisare este exprimata in Hertz si permite o mai buna fluiditate a afisajului. Cele mai multe ecrane au 50/60 Hz… Totusi, daca doriti sa incercati 3D activ (care injumatateste frecventa de afisare), incercati un ecran de 120 sau 144 Hz (60 Hz pentru fiecare ochi, sau chiar 72 Hz), sau chiar 240 Hz pentru afisaje hiperrealiste in jocurile de mare viteza!