Daca ati ales ca destinatie de vacanta capitala tarii, atunci cu siguranta vreti sa stiti si care sunt cele mai populare obiective turistice. In lista de mai jos puteti gasi toate aceste obiective si cu siguranta, daca va documentati inainte, puteti vedea si altele pe care sa le vizitati.

Parcul Herastrau

Parcul Herastrau este cel mai mare si este foarte frumos. Va va incanta cu marele lac cu acelasi nume, cu fantanile si gradinile tematice, cea mai faimoasa fiind Gradina Japoneza, cu ciresii sai caracteristici. In jurul lacului, exista o pista de alergare adecvata (aproximativ 6 km), iar separat puteti inchiria o barca sau o bicicleta (langa intrarea principala). Daca vreti sa fiti aproape de acest obiectiv turistic, cea mai buna solutie este sa apelati la  mrg.apartments, pentru ca asa veti gasi un apartament de inchiriat aproape de orice obiectiv dorit, fiind disponibile astfel de solutii pentru toate zonele Bucurestiului.

Muzeul National al Satului

In partea de vest a parcului veti gasi un interesant muzeu etnografic in aer liber, cunoscut sub numele de Muzeul Satului. Infiintat in 1936, parcul reuneste spiritul satului romanesc – cu 272 de case, curti, ferme si mori de vant autentice din toata Romania.

Gradinile Cismigiu

Numele Cismigiu in sine inseamna de fapt gradina (din turca). Creat in secolul al XIX-lea de arhitectul peisagist german Karl Mayer, acesta este unul dintre cele mai vechi parcuri din Bucuresti. A avut grija sa planteze mii de copaci si plante in jurul lacului, care este, de asemenea, foarte placut de parcurs. Iar iarna, cand se face gheata, puteti patina pe gheata.

Umbrele in dungi la Pasajul Victoria

Asa cum am mentionat la inceput, am adaugat cateva locuri fotogenice, desi nu sunt obiective turistice deosebite in sine. Primul se afla la Pasajul Victoria. Un loc pe care vi-l recomand cu drag daca sunteti un fan al fotografiilor cu umbrele colorate care „lumineaza” intreaga strada. Acestea sunt situate chiar langa un restaurant si o cafenea.

Centrul istoric din Lipscani

Vorbind de locuri colorate, este timpul sa facem o plimbare pana in centrul istoric al orasului – Lipscani. Aceasta este „inima” capitalei romanesti, care va va cuceri cu strazile pietonale inguste, cu numeroasele magazine, restaurante cu tot felul de preparate culinare, baruri, magazine de antichitati si galerii de arta. Pentru iubitorii de arta, Muzeul National de Arta se afla in apropiere.

Arhitectura va va duce cu gandul la trecut (inainte de cel de-al Doilea Razboi Mondial), iar unele nume de strazi sugereaza ce meserii se aflau aici – de exemplu Blanari (Strada Blanarilor) sau Selari (Strada Selarilor).

Libraria magica Carturesti Carusel

In timp ce va plimbati prin centrul istoric si pe stradutele cu numeroase restaurante, nu uitati sa va opriti la Libraria Carturesti Carusel. Un alt loc minunat pentru fotografii de Instagram (si nu numai). Un loc elegant, cu scari in spirala, care se distinge de majoritatea librariilor. De asemenea, i se mai spune si „libraria magica”. In afara de limba romana, are si cateva carti in limba engleza.