Pentru ca ne confruntam cu o crestere considerabila a crizei fortei de munca, atunci cand aduci angajati straini, primul si cel mai important pas este sa gasesti o metoda prin care sa ii mentii in companie. Nu ar trebui sa fie greu insa mai jos iti oferim si cateva sfaturi.

Nu uita sa ii integrezi

Odata ce ai adus angajati straini prin premiumhr, va trebui sa depui efort pentru ca acestia sa se simta integrati. Cum poti face asta? Foarte simplu, asigura-te ca angajatii vechi comunica cu ei si ca isi inteleg foarte bine sarcinile. De asemenea, este ideal sa inteleaga cum merg lucrurile la noi, tinand cont de faptul ca vin dintr-o cultura diferita si au obiceiuri diferite. Cu cat se simt mai bine, cu atat vor vrea mai mult sa ramana.

Programe de lucru flexibile

Programele de lucru flexibile ii ajuta pe angajatii sa atinga un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata privata si, ca urmare, pot reduce stresul si implicit concediile medicale. Nu trebuie sa oferiti ture, dar permiteti o anumita flexibilitate – cum ar fi inceperea si terminarea 15 minute mai tarziu pentru a se adapta la cursul scolii, sau  respectarea concediului anual.

Nominalizari peer-to-peer

Daca aveti o  schema de recunoastere a angajatilor,  asigurati-va ca includeti nominalizari ale colegilor. Nominalizarile de la egal la egal sunt adesea considerate a avea mai multa valoare pentru angajati, deoarece vin de la colegi care au vazut direct contributia pe care a adus-o un alt angajat. Inseamna, de asemenea, ca recunoasterea merge mai departe decat atunci cand vine doar de la conducere – pana la urma, chiar si cel mai bun manager din lume nu poate tine la curent cu tot ceea ce fiecare membru al echipei lor face bine in fiecare zi. Cereti nominalizatorului sa explice ce a facut colegul sau ca parte a nominalizarii pentru a prezenta cele mai bune practici.

Oferiti recompense si recunoastere personalului

Recompensarea personalului pentru o anumita realizare sau contributie continua poate creste motivatia si creste productivitatea. Recompensele nu trebuie sa fie neaparat costisitoare – pot fi la fel de simple ca sa lasi o nota pe biroul angajatului tau sau un voucher pentru cafea si o prajitura.

Incurajati implicarea

Implica-ti personalul in deciziile echipei, acolo unde este cazul. Implicarea membrilor echipei in procesul de luare a deciziilor le ofera un sentiment de control asupra propriului destin si un cuvant de spus in modul in care echipa isi poate atinge obiectivele si tintele – esential pentru mentinerea oamenilor motivati pentru a vedea reusite in companie.

Tinand cont de toate aceste informatii, acum va va fi mai usor sa mentineti angajatii in firma. Este recomandat sa va asigurati ca faceti tot ce puteti pentru ca personalul sa fie fericit si implinit. De asemenea, este important sa te asiguri ca oferi conditii bune de lucru si recompense pe masura efortului depus de angajati, iar atunci cand lucrezi cu personal strain sa faci eforturi pentru integrare in primele luni astfel incat sa nu se simta ciudat in tara noastra.