Branșamentul electric este o etapă esențială în procesul de conectare la rețeaua publică de energie electrică pentru orice tip de locuință sau clădire industrială. Cu toate că acest proces poate părea complex, urmând pașii potriviți și lucrând cu profesioniști calificați, acesta poate fi simplificat și efectuat într-un mod eficient. Iată cum poți obține un branșament electric în doar 4 pași simpli:

Pasul 1: Obține documentația necesară pentru Avizul Tehnic de Racordare

Primul pas esențial este să întocmești documentația necesară pentru Avizul Tehnic de Racordare la rețeaua de distribuție a operatorului de rețea zonal. Acest lucru implică completarea unei cereri tipizate, specificând tipul de branșament dorit (monofazat/trifazat) și atașarea documentelor și avizelor corespunzătoare.

Este recomandat să apelezi la o firmă autorizată pentru întocmirea acestei documentații, deoarece termenii tehnici specifici pot fi dificil de înțeles pentru un utilizator obișnuit. De asemenea, este necesar să obții Avizul de Amplasament pentru autorizația de instalare, confirmând disponibilitatea soluției de racordare în zona respectivă.

Pasul 2: Execuția coloanei de alimentare și a prizei de pământ

Pentru a fi conform cu cerințele operatorului de distribuție, branșamentul electric trebuie să includă o coloană de alimentare cu energie electrică și o priză de pământ. Aceste lucrări trebuie executate de o firmă autorizată de ANRE, respectând normele tehnice în vigoare.

De asemenea, trebuie realizat și un Buletin PRAM, care este esențial pentru determinarea gradului de protecție al instalației electrice. Acest buletin trebuie inclus în dosarul de utilizare și poate fi efectuat de o firmă autorizată de ANRE, care poate efectua și verificările necesare.

Pasul 3: Întocmește dosarul de instalație electrică de utilizare

Dosarul de instalație electrică de utilizare este un alt pas important în procesul de obținere a branșamentului electric. Acest dosar trebuie să conțină diverse documente, printre care buletinul de verificare al prizei de pământ și schema monofilară.

Pentru simplificarea acestui proces, poți apela la serviciile unei firme specializate care poate întocmi dosarul și elibera buletinul PRAM necesar.

Pasul 4: Încheie un contract de racordare și execută branșamentul electric

Odată ce ai obținut toate avizele necesare, poți încheia un contract cu o firmă specializată pentru executarea branșamentului electric. Alegerea unei echipe profesioniste, cum ar fi cea de la Nibaco, poate asigura finalizarea rapidă și eficientă a procesului de racordare la rețeaua electrică.

Echipa Nibaco se ocupă cu succes de astfel de lucrări, oferind servicii de calitate și o experiență vastă în domeniu. Ai opțiunea de a încheia un contract direct cu firma de distribuție sau cu o firmă certificată de ANRE pentru un proces mai rapid și mai eficient.

Prin urmare, obținerea unui branșament electric poate fi simplificată urmând acești 4 pași și lucrând cu profesioniști calificați în domeniu. Este important să acorzi atenție fiecărui detaliu pentru a asigura o conexiune sigură și fiabilă la rețeaua electrică.