Daca ai inceput vreodata sa cauti un portofel nou, este posibil sa fii coplesit de cantitatea de optiuni disponibile. Zilele in care un simplu portofel din piele era singura ta alegere sunt departe de a se incheia, iar gama inovatoare de design, caracteristici si materiale folosite continua sa se schimbe mereu, aducand in atentie unele dintre cele mai interesante portofele. Un portofel este considerat un articol mai degraba personal si este esential sa faci alegerea corecta, pentru ca te va insoti peste tot.

Tipuri de portofele pe care le poti cumpara

Exista 3 tipuri principale de portofele pe care le puteti lua in considerare. Primul este unul mic, cunoscut si sub numele de portofel subtire sau minimalist. Acestea au devenit tendinta recent, deoarece portofelele noastre devin incet mai mici si nevoia noastra de a transporta numerar fizic este redusa (datorita faptului ca puteti plati prin telefoane si plati contactless).

Al doilea portofel de luat in considerare este ceva mai functional in design. Acesta poate fi orice, de la un portofel cu un numar mare de sloturi pentru carduri pana la unul cu o husa dedicata pentru monede. Producatorii de portofele au devenit destul de inovatori in ceea ce priveste modul in care poate fi folosit un portofel, asa ca ai putea fi surprins cand incepi sa cauti. Problema cu un portofel foarte functional este ca, de obicei, trebuie sa sacrifici dimensiunea pentru a se adapta la gama de functii.

Al treilea este un portofel bazat pe materialul sau. Anumite materiale inhiba functionalitatea sau chiar dimensiunea unui portofel. Din acest motiv, anumite materiale devin mai mult o caracteristica de design decat una functionala. Materiale precum metalul sau lemnul sunt exemple grozave in acest sens, iar tipurile de materiale folosite pntru portofele sunt in continua expansiune.

Exista, evident, si alte lucruri de luat in considerare, cum ar fi pretul portofelului. Portofelele pot deveni rapid ridicol de scumpe, asa ca este bine sa aveti un buget in minte inainte de a cumpara un portofel.

Care portofel este potrivit pentru tine? Decizia depinde in cele din urma de tine. Uita-te la portofelul tau actual si analizeaza ce iti place si ce nu-ti place la el. Cauti ceva mai subtire sau vrei mai mult spatiu? Cauti ceva mai stilat poate? Toate acestea sunt intrebari importante de luat in considerare inainte de a cumpara un portofel si este bine sa nu sari peste niciun detaliu.