Exista bauturi menite sa fie savurate pe cont propriu, asa cum exista unele care se potrivesc cel mai bine in diferite combinatii alcoolice. Totodata, anumite bauturi se incadreaza in ambele categorii datorita versatilitatii de care dau dovada.
Un exemplu relevant pentru ultima categorie este prosecco, un vin alb spumant, produs pe teritoriul Italiei. Cu un gust exceptional si o textura spectaculoasa, acesta este iubit de intreaga lume. Desi este ingredientul cheie folosit pentru prepararea unor cocktailuri delicioase, spumantul italian poate fi consumat simplu, fie pe cont propriu, fie alaturi de gustari si preparate culinare delicioase.
Indiferent de maniera in care alegi sa bei acest vin spumant, venit chiar din inima Italiei, este important sa alegi un sortiment de calitate. Pentru a „bifa” acest aspect, trebuie doar sa accesezi magazinul online beicevrei.ro, sa explorezi oferta variata si sa comanzi produsele dorite. Acestea vor fi livrate in cel mai scurt timp la adresa indicata, iar tu vei putea experimenta intreaga „explozie” de gust!
Descopera, in cele ce urmeaza, doar cateva sortimente extraordinare de prosecco care pot fi savurate pe cont propriu in timp ce te afli intr-o companie placuta!
Bottega – Gold DOC Magnum
Infiintata in anii 1920 de catre negustorul de vin Dominico Bottega, aceasta vinarie s-a adaptat vremurilor si s-a modernizat in timp ce a reusit sa pastreze vie traditia care ofera cele mai bune sortimente de vin de aproape un secol. Datorita reformelor adoptate in ultimele decenii, Bottega produce spumante premium chiar pe teritoriul Italiei.
De exemplu, varianta Bottega Prosecco Gold DOC Magnum este o alegere excelenta pentru oricine vrea sa exploreze farmecul vinului spumant italian. Produs exclusiv din struguri Glera culesi manual, acest sortiment te va cuceri pe loc.
Boabele de struguri Glera sunt presate pana ofera un must delicat, care este lasat la fermentat pentru o perioada de 40 de zile, la o temperatura de 14-15 grade Celsius. Odata incheiata aceasta perioada, lichidul interactioneaza cu drojdia ramasa, ocazie cu care se obtin arome fenomenale si o textura intensa. Pentru a dezvolta spuma caracteristica, vinul este fermentat a doua oara prin metoda Charmat (numita si Martinotti) in cisterne de inox presurizate si cu temperatura controlata.
Rezultatul este un spumant cu aspect galben-pai si perlaj delicat, cu note de fructe, mar si para, totul completat de un gust proaspat si armonios. In cazul in care vrei sa savurezi Bottega Gold alaturi de preparate culinare, nu ai cum sa dai gres daca il asociezi cu feluri de mancare preparate pe baza de carne de pui sau de peste.
Vinopera – Bervini 1955 – DOC Millesimato
La fel ca sortimentul de prosecco mentionat anterior, si acesta beneficiaza de clasificarea DOC (denumire de origine controlata). Bauturile DOC provin din zone in care strugurii au fost crescuti si culesi cu atentie si prelucrati astfel incat sa ofere un vin de calitate superioara. In cazul vinariei Vinopera, acestea sunt produse in Pordenone, o localitate situata intre Veneto si FriuliVenezia Giulia.
Daca optezi pentru sortimentul Bervini 1995 Millesimato, vei descoperi un prosecco seducator, cu un buchet timid, insa ametitor de bun. Acesta a fost obtinut prin dubla fermentare – o data, in cisterne de otel inoxidabil, urmata de cea realizata la temperaturi de maximum 16 grade.
Oricare dintre cele doua variante te va face sa descoperi farmecul unei bauturi versatile, care poate fi consumata simplu ori in diferite combinatii de cocktailuri, in orice moment al zilei doresti.