Publicarea unei carti de cele mai multe ori poate fi destul de dificila in randul noilor autori si tocmai de aceea la inceput este necesar un numar mic de exemplare.

Daca scopul publicarii cartii dumneavoastra este pur si simplu de a va spune povestea, fie fictiune sau non-fictiune, folosirea tiparirii intr-un numar mic de exemplare ar putea avea cel mai mult sens. Aceasta optiune de tipar carti va permite sa testati mai intai piata pe un esantion mai mic de carti, sa evaluati nivelul de interes al cititorilor si apoi in functie de aceste optiuni, puteti opta la efectuarea unei tipariri intr-un numar mai mare.

Tiparirea unui numar de exemplare adaptat in functie de buget

Cand vine vorba de publicare, multi autori nu iau in calcul costurile de imprimare sau le acorda prea putina importanta. Dar daca aveti doar un buget limitat alocat pentru tiparire, numarul mic de exemplare este alegerea potrivita.

Daca alegeti sa optati pentru tipar carti tiraje mici atunci vei permite accesul cititorului mai rapid la cartea pe care o vei publica. Publicarea unei carti necesita alegeri asupra modelului de carte, precum: modelul copertei, dimensiunea pe care doresti sa o aiba propria carte, calitatea imaginilor si informatii legate despre coperta din partea din spate, precum: prezentarea scurta a cartii, fotografia autorului si o lista mica a lucrarilor realizate de catre tine.

Cu toate acestea, tineti cont de faptul ca intotdeauna este o idee minunata sa aveti la indemana copii ale cartii dumneavoastra in cazul in care discutati cu un cititor sau cu un potential editor interesat de ceea ce ati scris. Publicarea unui numar mare de exemplare poate induce o presiune prea mare asupra bugetului personal sau al companiei si nu va mai puteti concentra pe ceea ce doriti sa aflati, precum: interesul acordat de catre cititori asupra cartii dumneavoastra.

Daca este prima oara cand doriti sa va tipariti o carte, este mai avantajos sa publicati un numar mic de exemplare.