camere frigorifice

Atunci cand aveti nevoie sa depozitati la rece un volum mare de alimente, cea mai buna alegere este reprezentata de camere frigorifice. Indiferent daca sunteti proprietarul sau directorul unui supermarket, al unui magazin alimentar, abator sau al unei fabrici de preparare a carnii, exista cateva amanunte pe care trebuie sa le cunoasteti, inainte de a lua decizia achizitionarii.

Camere frigorifice de refrigerare

Pentru a intelege principiile de functionare si utilitatea unui astfel de produs, este necesar sa cunoasteti diferenta dintre refrigerare si congelare.

Pentru refrigerarea alimentelor, sunt necesare temperaturi cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius. In acest interval, este incetinita mult dezvoltarea microorganismelor care pot sa altereze alimentele, precum si a unor procese nedorite, precum cele enzimatice.

In acest moment, in oferta magazinului online Fresco.ro sunt disponibile zeci de camere frigorifice de refrigerare, de diferite dimensiuni si preturi. Spre exemplu, o camera de refrigerare cu capacitatea de doi metri cubi, furnizata de Virtus Group GmbH, este disponibila la pretul de 4 981 de lei, plus TVA.

Un produs cu capacitatea de 4,3 metri cubi si cu lungimea de 2 400 de milimetri poate fi achizitionat la pretul de 7 709 lei. O camera cu capacitatea de 10,5 metri cubi si cu lungimea de 2 400 de milimetri este disponibila la pretul de 12 482 de lei plus TVA.

Camere frigorifice de congelare

Congelarea alimentelor are loc la temperaturi mult mai joase decat cele necesare pentru refrigerare. Este vorba despre valori cuprinse intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius. In aceste conditii, apa din alimente se cristalizeaza, devenind solida. In acest fel, sunt oprite cu totul sau considerabil incetinite procesele chimice provocate de enzime si de microbi.

Din oferta actuala a magazinului online Fresco.ro fac parte alte zeci de camere frigorifice de congelare, la preturi cuprinse intre 9 460 de lei si 13 731 de lei. Astfel, o camera cu capacitatea de 4,8 metri cubi este disponibila la pretul de 9 460 de lei plus TVA.

Un produs cu capacitatea mai mare, de 6,8 metri cubi, costa 11 854 de lei plus TVA. Grosimea izolatiei este de 120 de milimetri, dispune de colturi rotunjite si este dotata cu pardoseala antiderapanta din inox, precum si cu o usa cu garnitura si inchidere usoara. Produsul cu cea mai mare capacitate are 9,1 metri cubi si poate fi cumparat la pretul de 13 731 de lei, plus TVA.

Sistemul de garantii oferite

In toate aceste preturi este inclusa garantia Base Care, care implica montajul si garantia de 12 luni pentru piese de schimb si pentru manopera. A doua varianta, Performance Care, include pachetul de baza plus o revizie anuala in ultimele doua luni din perioada de garantie, plus training de utilizare. Pretul este de 1 866 de lei.

Este disponibila si o a treia varianta de garantie pentru camere frigorifice, cu denumirea de Premium Care. In acest caz, perioada este extinsa de la 12 la 24 de luni pentru piesele de schimb si pentru manopera. Pretul este de 3 361 de lei.

Alegeti cele mai bune produse, de la Fresco Expert! Veti beneficia de experienta de aproape trei decenii a unuia dintre principalii furnizori de solutii dedicate HoReCa si Retail de pe piata romaneasca.