echipamente horeca

Bucataria asiatica este mult diferita de cea europeana, insa acest fapt nu o impiedica sa se bucure de un succes tot mai mare in toata lumea, inclusiv in Romania. Dorinta de a cunoaste alte culturi prin intermediul gastronomiei, dar si gustul deosebit al retetelor chinezesti, japoneze ori thailandeze ii fac pe tot mai multi romani sa comande preparate specifice Extremului Orient.

Pentru a indeplini asteptarile clientilor si a-i face sa se bucure de experienta autentica a unei specialitati asiatice, restaurantele au nevoie sa utilizeze echipamente HoReCa speciale, printre care se remarca masini de gatit pentru wok. Ele permit obtinerea unor rezultate de calitate si in acelasi timp rapide, astfel incat clientii sa fie serviti cu maxima promptitudine.

Cum se explica succesul preparatelor asiatice?

Pe langa dorinta fireasca de a cunoaste cat mai multe bucatarii si de a experimenta senzatii noi, romanii au devenit tot mai atenti si la efectul pe care modul in care se alimenteaza il are asupra propriei stari de sanatate. Ori bucataria din Orientul Indepartat se remarca tocmai prin efectele benefice pe care le au asupra organismului preparatele pregatite la wok.

Intr-adevar, folosirea unor echipamente HoReCa precum masinile de gatit pentru wok are meritul de a pastra nu numai gustul nealterat, ci si proprietatile nutritive ale ingredientelor. Vitaminele si mineralele din legume nu sunt alterate prin aceasta modalitate de prelucrare termica ci, dimpotriva, organismul profita din plin de aportul pe care il aduc la o buna stare de sanatate.

Calitatile nutritive superioare sunt dovedite atat de aspectul, cat si de textura specifica a ingredientelor pregatite cu ajutorul unor echipamente HoReCa specifice bucatariei asiatice. Culorile sunt mai vii, apropiate de cele naturale, legumele sunt mai crocante, iar carnea mai frageda.

Gustul reprezinta, la randul sau, o adevarata incantare. Un client care se bucura de o mancare asiatica bine preparata isi va aminti cu placere aceasta experienta si va reveni in restaurantul unde a servit-o, pentru a savura noi specialitati. Iar bucatariile chinezeasca, japoneza sau thailandeza se caracterizeaza, intr-adevar, printr-o mare diversitate si au mereu ceva nou de oferit.

In plus, nu trebuie sa credeti ca acest tip de echipamente HoReCa poate fi folosit doar pentru gatirea unor mancaruri traditionale din Asia. Maestrii bucatari de top au inteles rapid avantajele pe care le ofera, astfel incat le folosesc inclusiv pentru obtinerea unor delicioase preparate romanesti sau din bucataria internationala, de pe alte continente.

Modele recomandate de masini de gatit pentru wok

In magazinul online Fresco.ro gasiti mai multe echipamente HoReCa de cea mai buna calitate, produse de firme recunoscute pe plan international, precum compania germana Virtus Group GmbH.

De exemplu, puteti achizitiona o masina de gatit pentru wok cu o polita si trei arzatoare, cu alimentare pe gaz. De mare ajutor in bucatariile profesionale, are o greutate neta de 130 de kilograme si urmatoarele dimensiuni: latime de 1 500 de milimetri, lungime de 600 de milimetri si inaltime de 850 de milimetri. Produsul este disponibil la pretul de 11 905 lei plus TVA.

Daca specialitatile asiatice reprezinta doar o parte din meniul oferit clientilor, puteti opta pentru o masina de gatit pentru wok cu polita si cu un singur arzator. Se remarca prin faptul ca ocupa mai putin spatiu in bucatarie, avand o greutate de 50 de kilograme, latimea de 475 de milimetri, adancimea de 600 de milimetri si inaltimea de 850 de milimetri. Pretul este de 6 360 de lei plus TVA.

O bucatarie profesionala dotata cu echipamente HoReCa de cea mai buna calitate garanteaza succesul unui restaurant. Iubitorii specialitatilor asiatice, de exemplu, vor aprecia cu siguranta preparatele gatite folosind masini de gatit pentru wok.