Temperatura de consum a apei este influentata in mod direct si de temperatura de afara, deoarece ne ajuta sa ne reglam si sa ne amelioram disconfortul termic. Daca vara preferam bauturile foarte reci, in sezonul rece inclinam spre bauturile calde.

Cu toate astea, un pahar cu apa rece este mereu revigorant si ne ajuta sa ne mobilizam si sa ne concentram mai bine la task-urile pe care le avem de indeplinit.

H2On.ro are o gama variata de dozatoare de apa, cu ajutorul carora sa-ti astamperi setea si sa te bucuri de apa la temperatura de care ai nevoie pentru a te hidrata corespunzator.

Cum functioneaza un dozator de apa cu compresor?

Un dozator de apa este dotat cu un motor, asemanator cu cel al unui frigider, iar, cu ajutorul lui, apa este racita.

Agentul de refrigerare este o substanta de racire care circula printr-un traseu de tevi amplasate in imediata apropiere a bazinului interior al oricarui dozator de apa.

dozator apa

Aceasta substanta de racire isi modifica starea de agregare de la lichid la gaz pe masura ce circula prin sistemul de tevi catre bazinul de apa rece, datorita presiunii create de acest motor (compresor) din interiorul aparatului.

In momentul in care agentul de refrigerare circula prin tevi in forma gazoasa, acesta are proprietatea de a absorbi caldura din apa aflata in bazinul de apa rece si, astfel, asigura o temperatura de consum excelenta. Pe masura, insa, ce apa este consumata din bazinul de apa rece, acesta este reumplut din bidonul aflat deasupra, iar procesul de racire se reia.

In cazul in care toata apa din bazinul de apa rece a fost consumata, se reia procesul de racire al unei noi cantitati de apa.

De ce apa din dozator nu este suficient de rece intotdeauna?

Inainte sa te sperii ca dozatorul s-a defectat, verifica:

1. Bazinul de apa rece – in mod normal, acesta are un volum de aproximativ 2 litri de apa si este situat aproximativ la mijlocul dozatorului. Temperatura apei reci trebuie sa fie undeva la 5-10 grade, in functie de model. Capacitatea bazinului de apa rece difera insa de la produs la produs, asa ca, cel mai bine, consulta manualul produsului pentru a verifica acest aspect.

In cazul in care apa din bazin a fost consumata, atunci temperatura poate fi influentata de acest aspect. Tot ce trebuie sa faci in acest caz este sa astepti pana cand compresorul isi face ciclul de racire. Singurul lucru de care are nevoie este timp! Acorda timp compresorului sa raceasca apa!

2. Nu ai mai folosit de mult acest dozator de apa – in cazul in care nu a fost utilizat recent, in primele minute dupa pornire este posibil ca apa sa nu fie atat de rece. Dozatoarele pot avea nevoie de aproximativ 30-60 minute pentru a raci apa.

Astfel, pentru a te bucura de un pahar cu apa rece si proaspata, tot ce trebuie sa faci este sa evacuezi apa reziduala din conducta. Arunca primul pahar cu apa si lasa sa curga alta proaspata si rece;

3. Lasa dozatorul in repaus timp de doua-trei ore dupa instalare. Daca abia ai instalat un dozator de apa, atunci lasa-i timp. Apa din interior va fi racita atunci cand compresorul a lucrat suficient.

Intra pe site, consulta oferta completa de produse H2On.ro si alege un dozator performant, cu ajutorul caruia sa te bucuri de apa buna si de calitate. Astfel, te vei asigura ca te mentii hidratat corespunzator, pe tot parcursul zilei!