Lasandu-ne prada mondenitatilor, tindem sa credem ca nu exista fericire cu mai putin de cateva zeci de mii de euro. Deasemeni, din slabiciune, putem ajunge sa credem ca o petrecere se rezuma doar la caviar, cateva limuzine, gradina de vara a unui castel si unul sau 2 artisti internationali. Desi suna bine si poate ca multi chiar asta isi doresc, se pot face multe si cu un buget mai modest, al cuplului emancipat din sec. 21. Cu putina atentie la detalii si ceva indemanare, se poate crea nunta de vis, nunta care sa fie memorabila atat pentru mirii emotionati pana in varful firului de par, dar si pentru nuntasii cu asteptari marete.
In primul rand, consider ca locatia trebuie gandita din timp, pentru a beneficia de luxul si privilegiul de a alege dintre mai multe locuri frumoase si deosebite. Cu putin noroc, poti descoperi gradini de vara, amenajate fara cusur si numai bune pentru nunta in stil occidental : in aer liber. Cu ocazia asta, toti participantii se pot bucura de aer curat, de racoare si de mult spatiu.
In al doilea rand, florile alese cred ca isi spun cuvantul in ceea ce prieste ospitalitatea locului. O rochie tipica de mireasa (alba) va fi pusa in evidenta de flori roz, somon sau crem. Se poate apela foarte simplu la un florar iscusit, care sa creeze niste aranjamente superbe, din flori proaspete. Cu cat sunt mai frumoase aranjamentele, si amplasate corespunzator, cu atat invitatii se vor simti mai bine, mai degajati si bineveniti.
In al treilea rand, tot din dorinta de a trata invitatii asa cum se cuvine, consider ca este important sa le fie oferite marturii. Marturiile nu sunt un moft, sunt mai degraba o traditie frumoasa, pastrata timp de multe generatii. Cu un buget modest, se pot achizitiona marturii spectaculoase, potrivite pentru orice tip de nunta. Cu ocazia aceasta, marturiile pot fi alese in ton cu tema nuntii, cu costumatiile mirilor sau cu aranjamentele florale. Totul depinde de preferinte.
In al patrulea rand, mancarea si bautura pot transforma o simpla nunta in petrecerea de neuitat. Daca locatia aleasa nu dispune de un chef bun, il puteti aduce pe-al dumneavoastra. Acesta poate transforma un aperitiv intr-o opera de arta si un fel principal intr-o desfatare a papilelor gustative. Nu conteaza atat de mult ce se serveste, cat mai degraba cum arata. In fond, icrele negre nu sunt mare lucru fara un decor adecvat. In ceea ce priveste bautura, de regula fiecare restaurant pune la dispozitie un barman. Daca acesta nu are experienta necesara, sau pur si simplu nu va satisface, puteti apela la barmanii din diverse locatii cunoscute (de genul cluburilor din orasul dvs. sau a cafenelelor). Din propria experienta va spun, ca in schimbul unei sume modice (in fond este vorba de o noapte) va pot pune la dispozitie un retetar incredibil de cocteiluri si o serie de “scamatorii” care sa impresioneze pe oricine.
Nu in ultimul rand, o petrecere este completa atunci cand muzica este potrivita sau ceilalti artisti care sa va descreteasca fruntile. Recomand sa ne lipsim de formatia standard compusa din 2-3 indivizi care canta anost o seara intreaga, si sa se apeleze la un artist acompaniat de un band, care sa dea plusul acela de bun gust.
In concluzie, consider ca o nunta frumoasa, in adevaratul sens al cuvantului, poate fi pusa la punct cu doar cateva mii de euro. In fond, trebuie sa fie evenimentul care sa placa mai intai mirilor, si mai apoi celorlalti.