Într-o locuință care a fost stăpânită de dăunători mici cu viteză mare de reproducere, viața liniștită a locatarilor pe care o aveau până la momentul respectiv, poate fi considerată compromisă în totalitate până în momentul în care se găsește o soluție eficientă în vederea eliminării lor definitive.

Gândacii de apă sau gândacii de canalizare sunt foarte ușor de deosebit de alte specii datorită înfățișării lor specifice. De obicei sunt de culoare neagră, de formă ovală, cu spatele neted și prezintă o serie de antene în formă de clopot de aproape aceeași lungime cu cleștii tactili din zona gurii. Larvele pe care aceștia le produc sunt segmentate, maronii și translucide, asemănătoare cu cele ale viermilor. Se dezvoltă extrem de rapid în zonele cu umiditate crescută, precum mușchi, sub frunze, pietre sau orice alt lucru ce poate păstra o umiditate crescută, ferită de razele soarelui. Deși preferă natura, nu sunt rare cazurile în care se dezvoltă și în încăperi care prezintă zone favorabile dezvoltării lor.

Pericolul pe care îl presupune prezența acestora în zone populate este dat de faptul că, odată ce au luat contact cu obiecte personale, pot transmite diverse boli și infecții care, odată instalate, pot ajunge în stadii foarte severe.

Odată ce dăunători extrem de periculoși cum sunt gândacii de apă sau gândacii de canalizare s-au instalat într-un anumit mediu, s-a conturat cadrul unei lupte interminabile și greu de dus de unul singur. Faptul că se înmulțesc extrem de ușor, o singură femelă putând produce până la opt capsule în care sunt depozitate chiar și 16 ouă, face problema cu atât mai gravă. De asemenea, un alt aspect care stă la baza prezenței lor în apropierea zonelor unde locuiesc oameni este faptul că sunt omnivori. Adică se hrănesc cu absolut orice, de la frunze, la gunoaie, alimente sau alte insecte de dimensiuni mai mici.

Indiferent de câte soluții tradiționale ori moderne ați încerca, nimic nu va reuși să vă scape în totalitate de problemă. Acestea vor reprezenta doar soluții provizorii care să amelioreze din gravitatea ei până în momentul în care va fi preluată și rezolvată de o echipă de specialiști în dezinsecție.

Pest Control, aliatul numărul unu în lupta împotriva gândacilor

PestControl-Bucuresti vine în ajutorul celor care se confruntă cu astfel de dăunători, fie în locuințele proprii, ori spații rezidențiale, fie în medii comerciale sau industriale. Firma își desfășoară activitatea în toate sectoarele Municipiului București, cât și pe aria județului Ilfov, garantând servicii de înalta calitate și rezultate incontestabile și imediate, dat fiind faptul că, până în prezent, nu a fost semnalată nicio nemulțumire. Societatea dispune de autorizări multiple, printre care și ale Direcției Sanitar Veterinară ori ale Direcției de Sănătate Publică (DSP). De asemenea, este certificată ISO pentru toate serviciile pe care le pune la dispoziția clienților și, totodată, îndeplinește cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Principalele certificări pe care le dețin sunt: ISO 9001, în ceea ce privește Managementul calității, dar și ISO 14001, ce are în vedere Managementul Mediului.

Serviciile realizate vor putea fi particularizate în funcție de problema curentă, dar și de amploarea ei și avea finalitatea dorită, fără a afecta mediul din proximitatea zonei afectate. Deși aceste procese sunt asociate deseori cu substanțe toxice, dăunătoare, întreg procesul nu presupune niciun pericol. Acest lucru este posibil datorită faptului că Pest Control folosește substanțe pe cât de concentrate și eficiente, pe atât de sigure pentru sănătate, garantând astfel eficientă maximă, fără riscuri asociate.

Astfel că, oricât de mare ar avea amploarea problemei provocată de micii și respingătorii dăunători, Pest Control va avea întotdeauna o soluție viabilă, personalizată în funcție de contextul solicitării.