Lemnul exotic devine un material din ce în ce mai căutat pe piața românească, datorită caracterului autentic și a imperfecțiunilor care contribuie la frumusețea obiectului de mobilier.

Lemnul exotic devine un material din ce în ce mai căutat pe piața românească, datorită caracterului autentic și a imperfecțiunilor care contribuie la frumusețea obiectului de mobilier.

Tendințele anului 2021 pun accent pe mobila din materiale veritabile,obținute în mod sustenabil prin proiecte tip fair trade. Astfel îți poți valorifica stilul personal chiar în inima casei tale.

Deși mobilierul exotic reprezintă o noutate, el se potrivește perfect celor care aleg unicitatea ca element principal în decorarea căminului. Deseori, acesta provine din materiale de tip repurposed, lemn reciclat, deschis către multiple stiluri de recondiționare.

Fie că adopți un stil boho, fresh, dar cu influențe etnice, fie că ești adeptul stilului industrial urban sau minimalist, mobila exotică se va potrivi de minune în casa ta!

Dacă vrei să investești în câteva piese statement pe care să le pui în evidență, iată care sunt recomandările noastre:

 

O masă de cafea cu personalitate

Dacă ești în căutarea unui element deosebit pentru camera de zi, o masa cafea living reprezintă alegerea potrivită. Datorită poziționării centrale în cameră, aceasta va merge mână în mână cu materialele reciclate, pentru un vibe cozy și un living intim. Ușor de întreținut și versatilă în privința designului, nuanțele pământii ale lemnului aduc căldură în orice cameră.

O altă propunere în materie de design o reprezintă piesele de mobilier realizate din materiale metalice precum fier, cupru, în combinație cu cele de proveniență naturală cum ar fi lemnul sau piatra naturală.

Măsuțele de cafea cu imperfecțiuni stilistice precum vopsea neuniformă și un design minimalist complimentează orice stil de design interior. Pentru o alegere pe care să o apreciezi din ce în ce mai mult de-a lungul timpului, sugestia noastră se îndreaptă către modele cu un design versatil, din materiale veritabile, care își vor păstra același aspect.

Pentru un plus de personalitate, mergi pe combinații precum picioare sau suport metalic și top din lemn sau piatră.

 

Noptierele – o piesă de mobilier potrivită pentru orice cameră

 

Noptierele sunt vedetele acestui sezon, fiind alegerea designerilor de interior atunci când vine vorba de piese multipurpose. Pentru a schimba fața dormitorului tău, alege noptiere statement. Acestea îmbină nu numai designul modern, cu influențe boho chic, ci și culorile vibrante caracteristice orientului îndepărtat, mergând mână în mână cu ultimele trenduri.

Pentru un look autentic, optează pentru o noptieră în nuanțe de galben pal, verde mentă și albastru marin. Nu pierde din vedere materialul din care este confecționată. Sugestia noastră se îndreaptă către lemn sheesham, lemn de mango, lemn de teak, lemn de accacia recondiționat, pentru a te bucura de experiența unei piese de mobilier handmade.

Deși poate părea un element ieșit din comun, noptiera amplasată în alte camere decât living este un artificiu utilizat din ce în ce mai des în ultimul timp în amenajările interioare.

Atunci când vine vorba de noptiere în sufragerie, este bine să alegi un design nonconformist, care să iasă în evidență. O poți amplasa cu ușurință în lateralul canapelei, alături de o lampă de citit sau o vază cu flori proaspete pentru un look fresh și modern.

 

Cufărul – piesa de rezistență a sezonului

Chiar dacă nu este un element de noutate, tot mai mulți designeri aleg să inveastească în piese cu design vintage, produse în serie limitată, pentru a conferi unicitate camerei. Multe dintre ele sunt recondiționate sau create din materiale reciclate, datorită aspectului special.

Optează pentru elemente din lemn masiv, veritabil, pentru un notă vintage, autentică. O alegere perfectă în acest sens este reprezentată de cufere– un element modern, dar cu influențe etnice, venite parcă din altă perioadă de timp.

Din punctul nostru de vedere, alegerea unui cufăr depinde de utilizarea pentru care dorești să ți-o ofere. Poți opta pentru cele cu capac plat, din lemn, pe care le poți folosi în sufragerie, în locul unei măsuțe de cafea. Astfel, te vei bucura de un spațiu suplimentar de depozitare, dar și de un element central care va atrage aprecierea musafirilor. Datorită culorilor neutre și a lemnului cu aspect distressed, recondiționat, ele se potrivesc perfect în orice spațiu, indiferent de designul întregii camere.

Poți alege de asemenea un cufăr cu capac tip banchetă, din piele veritabilă, pe care să îl amplasezi lângă intrare sau în zona de primire oaspeți. Nu numai că îți va oferi un spațiu în plus pentru depozitare, ci și o banchetă pe care să o folosești atunci când te încalți.