Primii ani din viata unei persoane sunt de o importanta cruciala pentru intreaga lor viata ulterioara, toata lumea este de acord cu acest lucru astazi. Aici se pune baza modului in care sta o persoana in lume. Jocul este una dintre cele mai importante activitati ale copilului in acest proces. In joc copilul se cunoaste pe sine si lumea, isi dezvolta abilitatile motorii si simturile, traieste imitand fiinta umana, dezvolta creativitatea si imaginatia si elementele de baza ale abilitatilor sale de gandire. Se speculeaza ca o fiinta activa si sociala care este in contact cu mediul sau intr-o maniera actionanta si reactionanta dezvolta incredere in sine si in lumea care o inconjoara. Atunci cand vrei sa cumperi jocuri educative alege de fiecare data cele mai bune variante astfel incat copilul tau sa invete cu ajutorul lor. Cumpara jucarii care sa te avantajeze si care sa il faca pe cel mic sa gandeasca.

Jucarii variate pentru o gama diversificata de activitati

Pana in urma cu aproximativ 150 de ani, copiii se descurcau cu foarte putine jucarii, in mare parte lucrate manual, si altfel isi imbogateau jocul cu lucruri pe care le gaseau intamplator si multa imaginatie. In a doua jumatate a secolului al XIX-lea, constientizarea importantei fazei „copilariei” a vietii a inceput sa se trezeasca si in cursul acestui lucru industria a descoperit domeniul jucariilor. Piata a crescut constant de atunci si a cunoscut un adevarat boom de la inventarea materialelor plastice ieftine. In timp, jucariile au evoluat foarte mult si acum sunt din ce in ce mai interesante si mai speciale fiind foarte atractive pentru toti copiii. Recomandarea noastra este sa cumperi jucarii cu tematica variata in momentul in care vrei sa obtii cele mai bune rezultate in educatia copilului tau.

Probabil, omenirea nu a produs niciodata la fel de multe jucarii pentru copii ca si astazi. La inceput s-ar putea crede ca acest lucru este profund imbucurator: omenirea se indreapta spre copil, recunoaste importanta jocului pentru dezvoltarea umana si incearca sa sprijine aceasta dezvoltare cu numeroase jucarii.

O vizita la magazinele de jucarii clarifica totusi ca piata jucariilor s-a dezovoltat si este foarte diferita acum. Acolo se gaseste o cantitate infinita de lucruri frumoase, vesele si care dezvolta imaginatia. Una dintre tendintele principale ale magazinelor sunt jucariile electronice, fie sub forma de nenumarate jocuri pe calculator si video, jucarii electronice de invatare sau sub forma de jucarii clasice care integreaza din ce in ce mai multe elemente electronice si digitale. In aproape fiecare sector al jucariilor exista produse care imping copiii spre propria activitate si imaginatie. Fie ca este papusa care vorbeste prin apasarea unui buton, sforaie, plange sau rade, telefonul pentru copii care desfasoara partile de dialog sau trenul de lemn care circula singur si pe care suna automat anuntul de peron din statie. Din ce in ce mai multe masini de jucarie fredoneaza, claxoneaza, franeaza si pornesc singure daca este actionat comutatorul drept.

Majoritatea tuturor jocurilor educationale – de asemenea in zona non-virtuala – vizeaza intelectul copiilor. Multi copii „invata” si „stiu” totul despre cum functioneaza lucrurile la ferma, tot ce trebuie sa aiba loc inainte ca laptele sa ajunga in galeata.

Jocurile joaca un rol important in dezvoltarea copilului. Parintii au obligatia de a crea medii de joaca adecvate. Copiii au nevoie de adulti care sunt prezenti pentru a-i ajuta in viata de zi cu zi si in joaca. Avantajele jocurilor fizice ar trebui evaluate si promovate. Jocul trebuie practicat; copiii mici ar trebui sa invete sa participe, adultii ar trebui sa invete sa se joace din nou.