Montajul unei centrale termice nu este atat de simpla pe cat ai crede si nu este o joaca de copii. Pentru a putea sa ai parte de siguranta si de protectie atunci cand utilizezi o centrala termica trebuie sa fie respectate o serie de reglementari stricte, pasi de montaj iar firma care efectueaza lucrarile sa fie autorizata. Nu poti apela la serviciile oricarui mester sau instalator oricat de priceput ar fi, deoarece sunt de luat in calcul toate dezavantajele pe care le poate aduce cu sine o astfel de alegere.

Locuri in care nu se recomanda instalarea unei centrale termice

Atunci cand se monteaza o centrala termica Motan sau de la oricare alt brand recunoscut, pe care l-ai ales in functie de buget, necesitati si recomandari, este indicat ca aceasta sa fie instalata intr-un loc corespunzator.

De exemplu, nu poti instala o centrala termica in dormitor sau in camera de zi. In special daca vorbim despre un spatiu precum balconul sau orice loc din casa unde se poate produce condens sau inghet deoarece poate sa afecteze functionalitatea echipamentului.

In cazul in care vorbim despre o scoala sau o gradinita, instalatorii profesionisti si autorizati recomanda ca centrala termica sa nu fie instalata sub salile de cursuri. In general este recomandat sa se aleaga un spatiu in care nu au acces persoane neautorizate si care prezinta toate conditiile necesare. Spatiul ideal in care se monteaza centrala trebuie sa fie lipsita de umiditate, exista cai de evacuare a gazelor, nu este condens si exista acces usor pentru a putea efectua revizii si reparatii atunci cand este necesar.

De asemenea, nu este recomandat ca o centrala Motan sa fie instalata in zonele de evacuare a persoanelor in caz de incendiu pentru a nu bloca accesul catre iesire in caz de pericol. Nu se recomanda nici instalarea in locuri unde exista posibilitatea de poluare a aerului.

Un instalator profesionist va realiza o evaluare a spatiului in care urmeaza sa fie instalata centrala termica si va oferi recomandarile necesare legat de locul in care este indicat sa fie amplasat echipamentul de incalzire. Un alt loc in care nu este recomandat sa instalezi o centrala Motan intr-o incapere in care sunt depozitate materiale flamabile sau pe suprafete din lemn deoarece in caz de pericol pot sa se aprinda si sa produca daune semnificative sau chiar pierderi de vieti.

Tine cont de recomandarile specialistilor pentru a beneficia de siguranta

Este foarte important sa se respecte recomandarile specialistilor pentru a putea beneficia de siguranta in timpul utilizarii echipamentului de incalzire. Reglementarile privind conditiile de utilizare a unei centrale termice au fost emise tocmai in scopul de a beneficia de o buna exploatare si de siguranta.

Trebuie retinut faptul ca o centrala termica trebuie sa fie verificata periodic de un specialist care detine autorizatie si daca echipamentul de incalzire este prea vechi atunci trebuie sa iei in considerare inlocuirea acesteia pentru a beneficia mai departe de siguranta. Intotdeauna apeleaza la firme autorizate cu experienta in domeniu deoarece o astfel de instalatie trebuie sa fie realizata corect astfel incat sa garanteze siguranta in timpul utilizarii.