dozator apa

Un dozator de apa reprezinta una dintre cele mai utile aditii in orice locuinta sau sediu de firma, din cateva motive mai mult sau mai putin evidente. In primul rand, acesta va oferi accesul la o apa de calitate superioara, 100% microbiologic pura si netratata, incomparabil mai buna decat cea de la robinet, care, in anumite zone ale tarii, nu este potabila, avand un aspect, un miros si un gust care cu greu pot fi descrise drept imbietoare.

In al doilea rand, prin simpla lui prezenta, dozatorul de apa va stimula hidratarea printre utilizatorii sai, aceasta fiind una dintre metehnele romanilor, mai ales cei din generatiile active din punct de vedere profesional. Fie din cauza stresului si a ritmului sufocant al vietii moderne, fie din cauza preferintelor pentru alte bauturi, precum sucurile, berea sau alte tipuri de alcool, ei nu consuma suficienta apa, fiind departe de recomandarile specialistilor de „minimum doi litri pe zi”.

H2On, companie care livreaza apa la domiciliu si la birou, in aceeasi zi, in toata tara, furnizeaza inclusiv diferite modele de dozator de apa. Acestea au preturi cuprinse intre cateva sute si cateva mii de lei, in functie de performantele lor si de dotarile tehnice, insa ele pot fi si inchiriate, dupa cum vei vedea in continuare. In cele ce urmeaza, iti prezentam 4 etape din „viata” unui astfel de echipament, de la achizitionare la igienizare:

1. Achizitionare. Asa cum spuneam si mai sus, H2On comercializeaza diferite modele de dozator de apa, insa ele pot fi si inchiriate, prin intermediul unui abonament care mai include bidoane, pahare de carton si o igienizare gratuita periodica. Pretul unui astfel de abonament, care trebuie comandat lunar pentru a putea pastra echipamentul, variaza intre 119 si 180 de lei, in functie de numarul de bidoane achizitionate (doua sau patru).

2. Umplerea paharelor/sticlelor. Utilizarea unui dozator de apa este foarte simpla si intuitiva, acesta fiind dotat cu numai cateva butoane (apa rece, la temperatura camerei, fierbinte etc.). In plus, modelele mai avansate au si functii speciale, precum carbonatarea (pentru apa minerala) sau actionarea cu ajutorul pedalelor (in special in contextul epidemiologic).

3. Schimbarea bidonului cu apa. Aceasta este o operatiune care poate dura numai cateva secunde, cat timp este facuta de cineva priceput si cu suficienta forta in brate. Inainte de a amplasa bidonul pe dozator, capacul acestuia trebuie sters cu o laveta de unica folosinta, iar eticheta igienica (destinata pastrarii calitatii produsului) trebuie indepartata. In general, in momentul in care se desigileaza ultimul bidon, se poate efectua si o noua comanda, pentru a exista resurse suficiente in ceea ce priveste hidratarea familiei/a angajatilor.

4. Igienizare. Nu in ultimul rand, pentru a mentine standardele de calitate a apei la un nivel inalt, se recomanda igienizarea trimestriala a dozatorului de apa, prin procesul de ozonizare (o operatiune care costa putin peste 100 de lei). De asemenea, o data pe an, este indicata o igienizare completa, prin ozonizare, decalcifiere si dezinfectare bacteriologica folosind detergenti industriali profesionali, intr-un atelier specializat. In urma acestei proceduri, se poate considera ca „viata” echipamentului se reia, el fiind ca nou.