Știai că atunci când apelezi la livrare flori Bucuresti poți alege buchete comestibile? Când te gândești la căpșuni, te gândești la dulceață, parfum și trandafiri?

Căpșuna aromată în formă de inimă – simbol pentru Venus, zeița iubirii – emană senzualitate și romantism. Dar, ca vărul său floral, trandafirul, căpșuna este mai mult floare decât fruct. În mod misterios, delicioasa sa pulpă roșie este o extensie a florilor sale albe, „semințele” sale fiind de fapt fructe minuscule.

Căpșunile sunt fructe sănătoase și romantice totodată

Când te gândești la căpșuni, te gândești la o alimentație sănătoasă și plină de antioxidanți? Ar trebui. Fructul a fost folosit medicinal încă din epoca romană. Italienii antici credeau că vindecă mai multe afecțiuni, inclusiv pietre la rinichi și astenie. Madame Tallien, membră a curții lui Napoleon, făcea baie în suc de căpșuni, utilizând 22 de kilograme de căpșune pentru a-și umple cada.

Căpșunele sunt fructe sănătoase și senzuale utilizate atât crude cât și în diverse preparate. Căpșunul de grădină ( Fragaria ananassa ) nu conține grăsimi, dar este bogat în vitamina C (acid ascorbic), minerale, folați și compuși fenolici, esențiali pentru sănătatea umană. Are proprietăți puternice antioxidante și antiinflamatorii, astfel că ne poate ajuta să arătăm mai tineri, să reducem retenția de apă și inflamațiile prin alimentație sau, în cazul arsurilor solare, prin aplicarea sucului direct pe piele.

Cercetătorii descoperă, de asemenea, că consumul de căpșuni poate avea un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Fructul conține substanțe chimice anti-cancerigene și substanțe care pot reduce colesterolul rău (LDL) și creșterea zahărului din sânge după mesele bogate în grăsimi și bogate în zahăr.

Căpșunul de grădină este cultivat astăzi la nivel mondial și este apreciat în întreaga lume. Consumăm 4,85 kilograme de fructe proaspete și congelate anual. Produsele organice sunt, în general, mai rentabile. Elementele lor nutritive sunt intacte și au mai multă aromă, astfel încât le vei consuma cu drag. Chiar dacă unele căpșuni organice sunt, de asemenea, pulverizate cu anumite pesticide, acestea conțin mai puține substanțe chimice.

Servește căpșunile cu stil

Există multe modalități de a consuma căpșunile în orice anotimp:

  • Pentru un impuls răcoritor după alergare, amestecă fructele congelate cu lapte, sau alternativ la alegere, sirop de arțar și praf de proteine de mazăre.
  • Mixează un iaurt rece în robotul de bucătărie cu căpșuni coapte congelate, iaurt grecesc și o linguriță de miere.
  • Comandă un buchet de căpșuni dintr-o florărie online și savurează-l alături de o persoană dragă.
  • Oferă un buchet de căpșuni într-un aranjament delicios și vei face cu siguranță o surpriză romantică în orice anotimp.

Căpșunile sunt unele dintre cele mai romantice fructe și pot fi utilizate în diverse aranjamente florale. Cu ajutorul unui astfel de cadou poți oferi unei persoane dragi din viața ta un cadou sănătos și aromat în același timp. Buchetele comestibile sunt în trend acum și reprezintă surprize inedite pe care ar trebui să le faci din când în când atunci când vrei să oferi un buchet de flori altfel.