Asa ca va puteti imagina cat de dificil este sa apareti pe prima pagina atunci cand un potential client cauta pe Google un serviciu sau un produs pe care afacerea voastra il ofera! Acesta este, fara indoiala, unul dintre beneficiile SEO, dar beneficiile SEO pentru intreprinderi sunt practic nelimitate. Poate parea dificil, dar este si realizabil. In acest articol, vom elabora pe Ce este seo? De ce este important SEO pentru afacerea voastra online? si, bineinteles, beneficiile optimizarii pentru motoarele de cautare (SEO).

Traficul web: secretul unui trafic mai bine directionat

Cresterea traficului web este unul dintre obiectivele principale ale SEO, iar traficul creste atunci cand creste vizibilitatea si pozitionarea. Primul loc intr-o cautare Google primeste aproape 32% din click-uri, iar urcarea cu un loc in rezultatele cautarii poate creste CTR cu 30,8%. Intr-adevar, primul loc intr-o cautare pe Google primeste aproape 32% din click-uri, iar urcarea cu un loc in rezultatele cautarii poate creste CTR cu 30,8%. Poti vedea mai multe detalii aici.

Pentru multi specialisti in marketing, Sfantul Graal este Featured Snippet, denumit adesea „pozitia 0”, deoarece apare deasupra primului URL clasat. Acesta este, de obicei, un continut de pe o pagina de aterizare a blogului care raspunde la o intrebare pe care oamenii o cauta si care poate stimula rata de clicuri organice. Asadar, daca doriti ca mai multi oameni sa va gaseasca site-ul web prin intermediul unui motor de cautare, trebuie sa folositi practici SEO care sa va ajute sa va pozitionati in primele cinci pozitii si, in mod ideal, pe prima pozitie.

Mastering si utilizarea instrumentelor Google

Google My Business: Pentru cei care nu sunt familiarizati cu acest serviciu, Google My Business (sau GMB) este un serviciu web gratuit conceput pentru a ajuta la promovarea online a afacerilor si intreprinderilor locale. Este un instrument care permite proprietarilor de afaceri sa gestioneze modul in care apar online pe Google si sa isi promoveze afacerea. 50% dintre persoanele care folosesc un telefon mobil pentru cautari locale ajung sa viziteze un magazin. Avand in vedere ca aproape toata lumea foloseste un smartphone in zilele noastre, va puteti imagina potentialul de vanzari pe care il puteti realiza doar prin intermediul cautarii organice si al Google My Business?

Google Analytics: Analiza informatiilor, sau analiza datelor, a devenit o parte importanta a afacerilor din zilele noastre. Analiza datelor va permite sa urmariti toate activitatile online si va ofera informatii cruciale despre vizitatori si despre site-ul vostru web. Unele dintre beneficiile utilizarii Google Analytics in bazele de date ale companiei voastre sunt: evaluarea fluxului de trafic, cunoasterea asteptarilor clientilor, crearea de campanii tintite, etc.

Intra in retelele sociale

Nu este suficient sa produci continut bun si sa speri ca oamenii il vor gasi. Una dintre cele mai bune modalitati de a creste traficul catre site-ul vostru web este sa utilizati retelele sociale pentru a va promova continutul. Twitter este excelent pentru linkuri scurte si atractive. Daca sunteti o companie de produse B2B sau B2C, site-uri precum Pinterest, Instagram si Facebook pot fi de nepretuit pentru promovarea SEO a site-ului.