Jocul este important pentru copii. Jucăriile educative pentru copii sunt cele mai bune instrumente a-l învață ceva util pe cel mic într-un mod distractiv. Cele mai bune jucării pentru copii sunt cele rezistente și cu care copiii se pot juca indiferent de vârsta lor. Ele încurajează și dezvoltă imaginația, creativitatea și abilitățile de rezolvare a problemelor. Aceste jucării sunt, de exemplu, seturile de construcțîi, , costume și obiecte de artizanat, adesea din lemn, puzzle-uri etc.

Cum să alegi jucării și jocuri educative?

Jucăriile ar trebui să fie simple, distractive și sigure: aveți grijă, unele jucării pe care le puteți cumpăra pot conține substanțe toxice dăunătoare copiilor! Jucăriile ar trebui să fie utile, concepute pentru un joc ușor și direct. Fiecare copil are propria preferință pentru jucării; Așadar, cumpărați jucării după gustul fiecăruia. Percepția vizuală a sugarilor și copiilor mici este limitată. Așadar, asigurați-vă că achiziționați jucării în culori luminoase, atractive și contrastante de pe site-ul preferat, beneficiind astfel de un elefant cod reducere.

În funcție de vârstă

Este important să urmați recomandările de vârstă, deoarece acestea sunt importante pentru siguranța copilului dumneavoastră. Multe jucării au informațîi despre ambalajele din intervalul de vârstă prin care pot fi utilizate. Alegeți jucăriile pe baza interesului copilului și a stadiului de dezvoltare.

În funcție de abilitățile lucrate

Jucăriile sunt împărțite în mai multe grupuri pe baza dezvoltării abilităților. De exemplu, jucăriile destinate dezvoltării fizice sunt mingi, biciclete etc. Jucăriile pentru dezvoltarea senzorială, socială și intelectuală se referă la jocurile de societate, cărțile, instrumentele de pictură, muzicale, seturile de construcție. Există și așa-numită categorie a jocurilor de imităție în care copilul primește o jucărie ce imita o activitate pe care o face de obicei un adult, cum ar fi un costum de pompier, un set de supermarket cu toate instrumentele necesare etc.

Care sunt beneficiile jucăriilor și jocurilor educative?

Lucrul asupra memoriei: jucăriile educaționale vizează în principal utilizarea memoriei. Îi provocă pe copii să-și amintească anumite lucruri și să le memoreze pentru a rezolva jocul.

Logică de lucru: Multe jocuri educative pentru copii îi fac pe aceștia să gândească strategic și rapid și să folosească logică adecvată pentru a progresa în joc. Jocurile educative pentru copii întăresc capacitatea copiilor de a gândi diferit, de a analiză rapid și de a gestiona fiecare situație singuri.

Lucrul la coordonarea mână-ochi: jocurile pot cere copilului să se concentreze asupra mișcărilor sale și astfel să dezvolte coordonarea ochi-motorie. Acest lucru este important, deoarece ajută la dezvoltarea mișcărilor ochilor care vor fi necesare pentru învățarea cititului și a scrisului.

Dezvoltă abilități: jocurile educative îi ajută pe copii să învețe diverse abilități. De exemplu, jocurile de mister și aventură conțîn detalii în care copiii trebuie să gândească și să realizeze strategii corespunzătoare pentru a-și atinge obiectivul.

Jocurile educative pot fi, prin urmare, benefice pentru copii și dezvoltarea acestora din mai multe motive. Ei trebuie să fie integrați pozitiv în educația modernă, astfel încât copiii să poată profită la maximum de învățare.

Jocurile educaționale pe care le puteți achiziționa cu un cod reducere elefant sunt esențiale pentru atingerea de noi obiective de învățare într-un mod distractiv.