Înainte de a cumpăra un vehicul electric, este esențial să vă familiarizați cu echipamentul de bord necesar pentru a preveni problemele de „încărcare” sau, pentru a folosi un termen curent, de „reîncărcare”.

Este important să se verifice dacă vehiculul electric este echipat cu un încărcător de baterie cu o conexiune „standard”, adică potrivit pentru a prelua energie electrică direct din rețeaua ENEL și, prin urmare, de la priza electrică din garajul nostru. Dacă nu este așa, atunci este ceva în neregulă și trebuie să contactați vânzătorul.

Această soluție din dotarea standard montată pe un vehicul electric permite încărcarea bateriilor în orice loc cu energie electrică de la rețea. Într-adevăr, mașinile electrice au și alte tipuri diferite de încărcătoare de baterii. Cu toate acestea, acestea nu permit extragerea energiei electrice de la rețeaua electrică, ci au nevoie de adaptoare speciale sau trebuie conectate direct la punctele de încărcare din stațiile de benzină disponibile în prezent în orașele mari. Soluția ideală este de a avea un încărcător de baterii la bordul mașinii cu o priză standard de înaltă frecvență, fără a fi nevoie să se apeleze la dispozitive externe.

Atunci când se ia în considerare un vehicul electric, trebuie să se examineze costurile care trebuie suportate pentru energia necesară pentru alimentarea setului de baterii. Modelele care permit reducerea costurilor de energie sunt cu siguranță cele care permit încărcarea bateriilor direct de la rețeaua națională de alimentare cu energie electrică. De obicei, o încărcare completă de energie pentru un set complet de baterii de tracțiune pentru vehiculele care utilizează energie direct din rețeaua de alimentare nu costă mai mult de 2 euro.

Vehiculele echipate cu un încărcător de baterii standard permit optimizarea timpului petrecut la domiciliu pentru încărcarea bateriilor. Într-adevăr, este nevoie în medie de 8 ore pentru a încărca complet un set de baterii de tracțiune. Vă recomandăm să încărcați întregul set de baterii peste noapte, după ce vehiculul a fost utilizat în timpul zilei, împreună cu cel mai ieftin tarif de energie electrică. De asemenea, este posibil să încărcați bateriile mai puțin timp în timpul zilei pentru încărcări parțiale.

Încărcările parțiale nu duc la probleme care să afecteze durata de funcționare și/sau eficiența setului de baterii, deoarece acestea nu sunt supuse efectului de memorie. Tocmai pentru că nu suferă de efectul de memorie, setul de baterii ale vehiculelor electrice are o durată de viață medie de aproximativ 4 ani.

Un set de baterii complet încărcat al unui vehicul electric permite o autonomie care variază între 70 și 100 km, în funcție de modelul și de configurația aleasă.

Translated with www.DeepL.com/Translator (free version)