Jantele din aliaj sunt foarte la moda in zilele noastre, tind sa se standardizeze si sunt adesea folosite pentru masinile de ultima generatie. Cu toate acestea, nu este neobisnuit sa le gasesti pe masini optionale de gama medie sau pe anumite finisaje. Jantele din tabla sunt din ce in ce mai populare in randul persoanelor fizice, astfel incat producatorii incep sa le integreze in finisaje accesibile tuturor. Atunci cand aceste jante se stramba, cea mai buna solutie este sa apelezi la reconditionare jante tabla. In felul acesta vei reusi sa aduci jantele rapid la forma initiala fara sa iti faci griji ca va trebui sa investeti sin unele noi.

Cum se reconditioneaza jantele din tabla?

Jantele din tabla se reconditioneaza utilizand o masina speciala in sensul acesta. Astfel de masini sunt disponibile in service-urile specializate in reconditionari jante si reprezinta cea mai buna solutie pentru toate persoanele care au nevoie de reconditionari jante, deoarece doar asa jantele pot fi recuperate fara sa fie nevoie sa investiti in unele noi. Costul jantelor noi este unul suficient de mare incat sa vreti sa le salvati pe cele existente, insa nu recomandam metodele utilizate acasa, cum ar fi lovirea jantelor sau presarea lor.

Avantaje jante tabla

Jantele din tabla sunt semnificativ mai usoare decat jantele din otel, deoarece sunt fabricate din tabla, care este, prin urmare, mai putin grea decat otelul pur. Acestea fiind spuse, materialul folosit pentru jantele din aliaj nu este tabla pura, altfel intregul ar fi mult prea maleabil, deci este un aliaj de tabla fabricat din bauxita (transformat in tabla si amestecat cu alte materiale). Acest aliaj face ca jantele din tabla sa fie deosebit de rezistente. Pe de alta parte, in caz de socuri, jantele din tabla pot fi greu reparate, spre deosebire de jantele din otel care pot fi usor indreptate. Jantele din tabla sunt mai sensibile la lovituri decat jantele din otel. Daca ai nevoie de reconditionare, alege un service de buna calitate, care sa te ajute sa recuperezi jantele.

 

Usurinta jantelor din tabla permite astfel performante mai bune in ceea ce priveste condusul. Masina este mai agila si raspunde mai bine la acceleratie. Jantele din tabla cresc rezistenta drumului la viraje cu anvelopele de vara.

 

Jantele din tabla sunt foarte estetice, oferind design-uri cu adevarat schimbatoare, de la janta alba la janta neagra, 4 sau 6 stele … Suficient pentru a infrumuseta si personaliza o masina cat mai mult posibil! Spre deosebire de jantele din otel, capacele butucului nu sunt utile si nu pot fi utilizate pe jantele din aliaj.

 

Jantele din tabla sunt mult mai „aerisite” decat jantele din otel. Diferitele forme de design elimina complet acest aspect „ascuns” pe care il pot avea jantele din otel. Acest design specific, mai deschis si mai ventilat, permite franelor sa se raceasca mai repede.  Jantele de tabla permit schimbul de anvelope foarte usor si daca esti in trecere prin Brasov si ai nevoie de astfel de servicii, iti recomandam sa apelezi al schimb anvelope Brasov.